MunirahMH menulis

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Hai assalamualaikum semua, okay hari ni nak share pasal baja penggalak bunga dan buah keluaran anak syarikat FGV, iaitu syarikat FGV fertiliser. Sebenarnya kilang kami hanya mengeluarkan baja untuk pokok kelapa sawit, tapi pada tahun ini, syarikat kami telah memperkenalkan produk terbaru iaitu baja SB45: Baja Penggalak Bunga dan Buah. Baja ni dah dilancarkan pada awal tahun tapi saya masih belum buat apa2 review or open order untuk kawan2 sebab belum tahu hasilnya.. Now sekarang selepas sendiri guna dan feed back dari kawan2..baru berani nak open order secara serius.. So sape2 yang ada kebun atau pokok buah keliling rumah..yang kurang menjadi tuh, boleh try guna baja ni, boleh roger saya untuk pembelian , postage seluruh malaysia





Cili dalam pasu

Kubis dalam pasu




Hasil pokok belakang rumah



Berikut adalah penerangan baja SB45- Baja penggalak Buah dan Bunga

1 botol = 1kg

1 botol RM15 postage Rm8 (sm), Rm12(ss)
Belian borong 1 kotak(10botol, speacial price

Whatsapp saya untuk order : 014-5110371

-Mengandungi unsur N(nitrogen)yang secukupnya untuk menggalakkan pengeluaran dan pembentukan daun dan bunga yang banyak
- Mengandungi unsur P (phosphorus) yang tinggi untuk pengasilan akar yang active (penting untuk pemakanan pokok) dan batang pokok yang kuat
-Mengandungi unsur K (kalium @potasium) yang tinggi untuk pengeluaran bunga dan buah yang banyak dan berkualiti
-Baja bergred tinggi yang membolehkan ia meresap cepat kedalam tanah
-  Packaging dalam botol untuk memudahkan penyimpanan

Cara penggunaan :
1- Tanaman pasu kecil - 1/2 sudu kecil
2- Tanaman pasu besar - 1 sudu kecil
3- Pokok Muda atas tanah - 1 sudu besar
4- Pokok tua atas tanah - 2-4 sudu besar

Nota Penting :
1. Bagi tanaman dalam pasu, pastikan baja TIDAK terkena pada ranting, batang dan daun pokok, anggaran 10-15 cm dari batang /panggal pokok
2. Bagi tanaman atas tanah, tabur baja 10-15 cm dari pangkal pokok
3. Untuk hasil terbaik, baca perlu ditabur setiap 2 minggu dan disiram setiap hari (pagi dan petang)



6 comments:

  1. menarik. baru tahu ada jugak baja yang mcm ni

    ReplyDelete
  2. Menarik! saya ingin mencubanya untuk pokok rose saya di rumah...

    ReplyDelete
  3. 12:12:17:2 sesuai untuk pembentukan bunga dan buah

    ReplyDelete
  4. aida baru jer beli satu jenis baja, munirah.
    tgk la camne.
    if ok, proceed.
    if not, boleh consider ni kot.

    ReplyDelete
  5. hi jemput join https://dramaticyang.blogspot.com/2019/12/1st-giveaway-by-yysella.html

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib