MunirahMH menulis

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Sejak dua menjak ni dah berjinak-jinak dengan activity daki mendaki ni. Actually hiking ni good activity, very refreshing walaupon lepas beractivity, 1 badan sakit..😄, jalan pon terkangkang je. Haha

Kami gerak ke Gunung Pulai selepas subuh, dari Pasir Gudang. Plannya lepas turun, nak berendam dalam air terjun. Dah lama ngidam nak mandi air terjun, tapiii tak kesampaian. Saya prefer air terjun dari air laut. Tp activity air pantai i is okay jer. 

Berbalik pada hiking, kami prepare macam-macam untuk bawak, sebab memag kengkonon nak picnic atas gunung. Bawak nasi lauk ayam kicap, bawak nugget, bawak sandwich and bawak kek batik. Total makanan untuk 5 kepala. Tapi yang bebetul join 4 orang je. Bole tahan berat jugak bag sandang sebabnya dalam bag tu ada baju spare and towel semua. Yer la turun nanti nak berendam kan.hahaha


Before sampai sana confiden yang diriku ini takkan pancit. Yer la sebab before ni naik bukit tak pancit, lagipon diri ini selalu jogging. Sekali bila naik, memang pancit teruk. Sebabnya laluan tar and trek agak curam. Macam takde tempat yang mendatar. Kalau stop pon rasa senget badan 🤣. Kami amik masa 3 jam untuk sampai puncak and amik masa 2 jam untuk turun..

Info Gunung Pulai dari Majlis Perbandaran Kulai







1st time experience kena pacat


Turun² terus berendam air terjun


3 comments:

  1. Aktiviti riadah yang menyihatkan badan

    ReplyDelete
  2. Wow..bestnyaaaa.... Baru baru ni ke go? Dah leh gi ek

    ReplyDelete
  3. Teringin juga nak hiking tapi takde geng :(

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib