MunirahMH menulis

Full width home advertisement

Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator

Post Page Advertisement [Top]

Assalamualaikum semua,

Rasa mcm lama pulak menyepi. Sebenarbya sebab hujung bulan, busy closing pluss kena post effect vaksin. Ingat diri ini gagah sangat, akhirnya kecuncang jua.



Hari pertama selepas vaksin, hanya sakit di bahagian jab, sampai hari ke 3 which is jumaat. Lepas hilang tempat sakit tu, Bangun pagi hari sabtu tiba2 rasa badan lain macam. Dah agak dah ni mesti nak demam sebab vaksin. Saya yakin demam sebab vaksin kerana saya tiada contact rapat dengan orang yang postive dalam masa  2 minggu ni. Start consume panadol, harapnya hari ahad bangun dah okay, tapi hari ahad makin menjadi pulak, bangun pagi dengan tekak perit, hidung tersumbat, kepala ting tong. Dalam hati bole tahan jugak ye kesan vaksin ni, mungkin dia buat dalam badan kita panas, tu yang sampai sakit tekak tu. Sakit tekak ni bukan sikit2.. nak teguk air kosong pon perit. Risau jugak kot2 positive, sebab ramai jugak dengar kes yang dapat postive dari tempat vaksin.


Jom lihat << Pengalaman Vaksin Penulis >>



So malam ahad ikhtiar lagi, sebelum tido sapu EO YL, btw saya memng pengguna Essential Oil young Living dah hampir setahun. Sebelum tidur saya sapu kat kaki EO lavender, EO lemon & EO papermint. Saya diffuse EO lemon + Purification untuk pengudaraan yang bersih. Kemudian saya campurkan EO levender + lemon untuk saya rendam tuala dan letakkan di kepala. Biasa la orang bujang, belum berjumpa Mr Right, duduk sorang2 pulak, memang kena buat semua sendiri. Saya tak pergi klinik sebab rasa tak larat nak drive. Plannya kalau hari isnin masih belum kebah, memang nak pergi klinik.


Tapi Alhamdulillah, Allah penyembuh, saya ikhtiar je dengan menggunakan EO, suhu bdan turun terus, bangun pagi rasa pening2 lalat je. Tinggal lagi Selsema dengan batuk je. Alhamdulillah semalam (isnin) mampu untuk WFH. Mampu untuk menghadap laptop. Mampu untuk menggunakan otak untuk berkerja. 


Btw untuk makluman, asbab penggunaan EO Young Living ni, saya dah tak lagi bergantung dengan ubat. Ubat apa? nanti saya share di next posting ye.















Kalau Berminat untuk mencuba product natural Young Living, Bole contact saya oKAy.

Apa pengalaman Post Vaksin korang?  ada effect yang lebih teruk dari demam?


6 comments:

  1. Abe kie cuma lenguh2 je tempat dicucuk tu...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah . Mujur ada EO sebagai penawar . Diharapkan semoga cepat sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, Allah penyembut, EO ni asbab je.. TQ atas doanya

      Delete
  3. Haritu sehari lepas dos pertama, bahu berat sebelah dan rasa nak demam. Hari kedua, segar bugar hahaha

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib